Sedummatten

Locatie op kaart niet juist?

Als je van plan bent om een groendak aan te leggen, dan zijn sedummatten ideaal. Met deze matten kan je binnen een kort tijdsbestek je dak groen maken. Het enige wat je nodig hebt is de juiste onderlagen. Het is afhankelijk van je type dak welke onderlagen je nodig hebt om het dak groen te maken.

Ben je van plan om een groendak aan te leggen? Een sedum cassette is de ideale oplossing. In deze cassette zitten standaard drie lagen die nodig zijn voor een groendak. De eerste laag bestaat uit drainage, waardoor voorkomen kan worden dat de plantjes te nat staan. De tweede laag is een substraatlaag en de derde laag zijn de vetplantjes zelf. Het enige wat je nog hoeft te doen is het dak voorbereiden en direct de lagen aanbrengen op het dak. Het enige minpuntje is dat het duurder is dan andere oplossingen voor een groendak.

Sedum dakbedekking is dakbedekking waar sedum op groeit. Sedum zijn een soort vetplantjes. Het voordeel van vetplantjes is dat ze goed bestand zijn tegen warmte en kou. Als het dak goed afloopt is regelmatig een hoop regen geen probleem. Het is alleen belangrijk dat het water niet op het dak blijft staan. Dit is niet alleen slecht voor je dak, maar ook voor de plantjes. Als het water lang blijft staan kunnen de plantjes verdrinken. Met sedum maak je als het ware een groen dak. Je hebt de keuze uit 250 verschillende plantjes die je kan gebruiken als dakbedekking. De plantjes groeien goed op vrijwel ieder dak. Dit kan een afdakje zijn voor de fiets of het dak van de schuur.

Neem gerust een kijkje op onze website!

dak, groendak, sedum, sedummat

Sedummatten

Tuin

Adres

Ondiep Zuidzijde 6
3551 BW UTRECHT

Contact

Tel. 0612345678
Website www.sedummatten.info/

Gegevens aanpassen