Klootschietmateriaal.nl

Locatie bijwerken?
KLOOTSCHIETEN of KOGELWERPEN is een werpsport waarbij de deelnemers, veelal opgedeeld in twee teams, proberen een met lood verzwaarde kogel (de kloot) onderhands zo ver mogelijk te werpen.

In Nederland wordt dit deze sport vooral in de IJsselstreek, Achterhoek, Twente en Drenthe beoefend als georganiseerde sport. Klootschieten is al eeuwen oud, en wordt waarschijnlijk al beoefend sinds de 13e eeuw. In 1392 wordt in de Haarlemmerhout de eerste klootschietbaan aangelegd. Rond 1500 was de sport in heel Nederland populair. De sport heeft een lange traditie op het platteland van Twente. Historische vermeldingen van het klootschieten zijn bijvoorbeeld te vinden in het gemeentelijk archief van Nijverdal.

Ik hoop U met deze website inzicht te geven in de vele variaties van de meest gangbare wedstrijdkloten / houten kloten / kunststof kloten. Tevens gaan we op deze site in op het klootschieten in zijn algemeenheid en de recreatieve spelregels. “Klootschieten, Hoe gaat dat nou?”

Daarnaast komt het nieuwste materiaal de “Kloot zonder lood” hier uitgebreid aan de orde.groot kloot z lood

Kortom, ik hoop dat U met een bezoek aan deze site een goede indruk krijgt van de Klootschietsport met de bijbehorende wedstrijdmaterialen en accessoires.

Gezien onze jarenlange ervaring, vanaf 1980, met de klootschietsport durven we te stellen dat wij in staat zijn om kloten van een uitstekende kwaliteit en goede eigenschappen te vervaardigen.
De kloten worden dan ook met de grootste precisie en zorg gemaakt, hetgeen garant staat voor een kloot met een juiste balans.

Al deze producten kunt u via de mail of telefonisch bestellen: [email protected] – 06-10939174. De vermelde prijzen zijn excl.. BTW en verzendkosten.

Klootschieten, klootscheet, kloot, kunststof kloot

Klootschietmateriaal.nl

Webshop

Adres

Rijksstraatweg 172
7395 MD TEUGE

Contact

Tel. 0610939174
E-mail [email protected]
Website www.klootschietmateriaal.nl

Gegevens aanpassen