Praktijk voor Tomatis en Samonas luistertherapie

Locatie op kaart niet juist?

Luistertherapie is gebaseerd op speciaal bewerkte muziek. De therapie is ontwikkeld door de Franse KNO-arts dr. Alfred Tomatis. Door de bewerking aan te passen is de methode effectief bij het behandelen van een breed scala aan problemen. In mijn praktijk werk ik met 2 versies: de Tomatis methode en de Samonas methode.

De muziek werkt effectief bij het aanpakken van problemen op de volgende gebieden:
• Leer- en taalstoornissen waaronder dyslexie, dysorthografie, dyspraxie, dysfasie en dyscalculie.
• Problemen op het gebied van communicatie en concentratie.
• Emotionele problemen.
• Problemen met de grove- en de fijne motoriek.
• Bij PDD (PPD-NOS, Autisme, en Syndroom van Asperger).
• Bij energietekort en vermoeidheid.

De methode is geschikt om thuis te volgen en is mede daardoor weinig belastend. U hoeft maar enkele bezoeken aan de praktijk te brengen.

Dankzij hersenwetenschappers als professor Erik Scherder komt er steeds meer wetenschappelijke onderbouwing voor de werking van luistertherapie.

Dat luistertherapie in de praktijk ook echt helpt kunt u lezen in de ervaringen van enkele van mijn klanten.

Nieuwsgierig geworden of luistertherapie ook voor u of uw kind iets kan betekenen? Meldt u zich dan aan voor een vrijblijvende intake. Op basis van de uitgebreide vragenlijst krijgt u een duidelijk beeld of luistertherapie geschikt is. De intake verplicht u verder tot niets.

De therapie is opgebouwd uit een aantal modules (luistercycli). De inhoud van de modules wordt afgestemd op uw problematiek. Mocht het resultaat u tegenvallen, dan kunt u na elke module stoppen.

Uitgebreide informatie vindt u op mijn speciale website over luistertherapie.

tomatis methode, Samonas methode, luistertherapie, gouda, nederland, thuis te volgen, TOS, Taal Ontwikkeling Stoornis, taalstoornis, slechte luisterhouding, auditieve verwerkingsproblemen, faalangst, weinig zelfvertrouwen, aandachtsprobleem, concentratieprobleem, geheugenprobleem, beperkte controle over emoties, gedragsprobleem, hyperactief gedrag, terugtrekkingsgedrag, slecht contact maken, gebrek aan betrokkenheid, problemen met eten, slaapstoornis, vermoeidheid, moeilijk de weg kunnen vinden, onhandigheid, slechte lichaamshouding, leerproblemen, geringe motivatie, ADHD, ADD, neerslachtigheid, problemen in de fijne en/of grove motoriek, weinig structuur, moeite met organiseren, slechte timing, tijdsplanning, moeite met dagelijkse routines, energiegebrek, stress, burn-out

Praktijk voor Tomatis en Samonas luistertherapie

Gezondheidszorg

Adres

de Clerstraat 3
2807 RB GOUDA

Contact

Tel. 0629001384
E-mail contact@luistertherapie.eu
Website https://tomatis-en-samonas-therapie.nl/

Gegevens aanpassen