Belastingdienst Leeuwarden

Locatie op kaart niet juist?

De Belastingdienst int namens de overheid belastinggeld en keert toeslagen uit als tegemoetkoming in kosten bij huur, kinderen en zorgverzekering. Douane houdt toezicht op goederen die ons land inkomen en uitgaan. Is daar aanleiding toe, dan doet de FIOD strafrechtelijk opsporingsonderzoek.

We kunnen als Belastingdienst niet alles controleren. We moeten regie voeren: keuzes maken en prioriteiten stellen. Het startpunt van het keuzeproces is het gedrag van burgers en bedrijven. We kijken waar we risico’s lopen en wat de oorzaken daarvan zijn. Dan kiezen we met welke belastingplichtigen en toeslaggerechtigden we aan de slag gaan en bepalen we onze aanpak om hun gedrag te beïnvloeden. Vervolgens leren we van wat we doen. Daardoor worden we in het kiezen steeds beter. Op die manier proberen we waar te maken dat ons handelen afgestemd is op het gedrag dat burgers en bedrijven laten zien.

De Belastingdienst wordt kleiner. Door automatisering, efficiencyverhoging en concentratie van werkzaamheden verdwijnen de komende jaren zo’n 5.000 meest administratieve functies. Daar staat tegenover dat zo’n 1.500 mensen worden aangenomen in hoogwaardige functies in toezicht en data-analyse.

Op dit moment geen.

Belastingdienst Leeuwarden

Belastingdienst

Adres

Tesselschadestraat 4
8913 HB LEEUWARDEN

Contact

Tel. 0800-0543
Website belastingdienst.nl

Gegevens aanpassen